The Sound of Music

The Sound of Music

Filmen The Sound of Music betraktas fortfarande av många som en milstolpe inom filmatiserad musikal. Den unga Julie Andrews anses här ha fått sitt internationella genombrott såväl som skådespelerska som sångerska.


Men filmbolaget har i snart fem decennier försökt dölja den mörka sanningen bakom produktionen av detta epos. Wakkypedia är stolta att kunna avslöja den!

Egentligen började allt som en sjaskig porrfilm - "The Scent of Lust" vars manus beskrev en mycket löst sammansatt handling som självklart måste utspela sig i Tyrolen. Komponenter i denna pornografiska soppa var lederhosen, en sträng patriark, nunnor i raffset, en hel del umpa-umpa och i en nyckelscen, till och med en lysten get!! S.k. "kåt-bock", ha ha ha ha ha, ehrm...

nunnor i raffset

sträng patriark
glad get

ursprunglig poster

äntligen här...! Handlingen i korthet: till "synda-klostret" anländer den unga, oskuldsfulla bondage-adepten Maria med sin hatt, sin gitarr och en väska full med massagestavar. Hon har lämnat det världsliga livet bakom sig, för att nu förkovra sig i experimentell erotisk utlevelse. Under många turer prövar Maria tillsammans med de enormt kåta nunnorna en uppsjö av sinnliga metoder och tekniker för att tänja gränser för köttslig synd.
Det som till sist fick investerarna att hota med att dra sig ur filmproduktionen var när även barnen skulle involveras i de erotiska lekarna.

I det läget tänkte producenterna snabbt om! Man tvingade kvickt som ögat de för filmen engagerade "stuntmännen/kompositörerna" Rick Rodgers och Ozzie Hammerstein att på rekordtid skriva en knippa trallvänliga låtar att ersätta de erotiska kupletterna [
So-Do-Mi, Fel-La-Ti-O, t.ex] och den snaskiga saxofon-schottis som hitintills hade utgjort bakgrundsmusiken. Man retuscherade även kläder på kilometervis av filmade nakenscener och dubbade om dialogen till något betydligt mer familjevänligt.


För att ytterligare få rescensenterna på sin sida gav man till sist också handlingen en touch av "reality-check", genom att anknyta till ett nazistiskt ockupationshot som tydligen sades föreligga gentemot Tyrolen vid tiden för filmens handling.musik, biologi och frisk luft!
lekar och skojs i sängkammaren!

Filmen kunde så småningom lanseras som "The Sound of Music" och resten är - som vi alla vet - historia.

Varför inte sjunga titelmelodin, tillsammans med Neil Armstrong i Apollo-11-kapseln?

De retuscherade slutgiltiga pressbilderna för filmen
Kapten von Trapp med kläder på nunnor med kläder på anländ, med kläder på bara kompisar nu
i det fria, men inte längra naken i sängkammaren, med nattlinnet på omarbetad poster