Musikihopröret


 
 
ARG

ILSKEN

MISSNÖJD

FÖRFÖRDELAD

SVIKEN

ÖVERGIVEN

FÖRNÄRMAD

MARGINALISERAD

ÖVERKÖRD

UTLÄMNAD

ÅSIDOSATT

UTANFÖR

RATAD

BITTER

UPPRÖRD

FÖRBANNAD

LURAD

KRIGISK

VRED

BLÅST

IRRITERAD

MOLOKEN

BESVIKEN

F*CKED

OFÖRSTÅENDE”Hej! Jag är en kille som just blivit sajnad av ett musikförlag. Nu säger förlaget att jag inte samtidigt får ha mina låtar sajnade med andra förlag!!! Vad är detta? Lever vi i Sovjet eller? Allvarligt talat, STIM!!”

 

”Det är ingen som har talat om för mig att s.k. föreningar bara är till för s.k. medlemmar!! Och att dessa bestämmer ALLTING i föreningen. Trots att vi som är utanför helt klart är i majoritet! En liknande korruption har jag nyligen förstått också finns i s.k. aktiebolag, där all makt tydligen ligger hos kanske ett fåtal s.k. "aktieägare". Vi konsumenter har tydligen INGENTING att säga till om! Vi borde för f-n sitta i styrelsen! Skärpning STIM!”

 

”Hallå! Jag representerar en aggressiv förening som driver kritiska frågor mot STIM. Häromsistens försökte jag helt oskyldigt få ut deras medlemsförteckning för att kanske använda i min STIM-kritiska förenings verksamhet. Döm om min förvåning när man då blir misstänkliggjord för att representera s.k. tredje part! Och till och med bli kallad för detta! Upprörande! Nu går jag till polisen!”

 

”Jag är oerhört besviken på STIM! Under de sista kanske 25 åren har jag fått se mina STIM-pengar minska alltmer. Detta på grund av att STIM har låtit kommersiell reklamradio och reklam-TV ogenerat breda ut sig och på det sättet systematiskt konkurrera ut mitt trubadurskall. Hur kan min organisation låta sånt hända! Jag har ju lagt mitt liv i Stims händer. Hallå!”

 

”En massa människor är skyldig mig pengar i små valörer, kanske är det sammanlagt 500 kr. Nu säger inkassoföretaget att dom inte särskilt kan driva in just mina pengar, eftersom dom säger att dom har 75 000 andra klienter som också anlitar dom.
Men när jag envisas, kryper det fram att dom visst kan kräva in pengarna! Men att det deckar-, uppsöknings- och indrivningsjobbet skulle kosta 1000:- pga att de som är skyldiga mig pengar är så otroligt många och är spridda över hela landet. Jag vägrar acceptera detta! Varför tar ni helt enkelt inte bara pengarna från era andra klienter och ger till mig? Va? Svara, STIM!”

 

”Förstår inte varför STIM envisas med att inte helt enkelt anställa 300 personer vars jobb är att se till att de 150 miljonerna kronor som idag avräknas enligt analogi, istället avräknas till exakt rätt låtskrivare! Var och en skulle dom inte kosta mer än kanske 500 tkr per år! Hade ni inte tänkt på det, STIM?!!”

 

”Jag har köpt en microvågsugn. När jag micrar formfranska i den, visar det sig att mitten på brödet blir hårt som sten! Det har ingen på STIM informerat mig om! Skäms!”